Priloge za nojevo meso
Nojevo meso je unikatno. V sebi nosi mozaik priokusov, ki jih lahko strnemo v sočno, sladko, mehko, voljno in opojno. Okus lahko poudarimo ali uravnotežimo tudi s prilogami. K pečenemu nojevemu mesu se odlično poda škrobna zelenjava s sladkastim pridihom. Sem štejemo krompir, sladki krompir in korenje. Piko na i dodata tudi grah in fižol kostanjevec. K nežnim okusom lahko prištejemo še cvetačo in bučke. Če želimo okus kuhane zelenjave ojačati in obdržati sladkasto noto, potem pirejem dodamo še sladko smetano. Popečena zelenjava z dodatkom osnovnih začimb pa že zadovoljivo dopolni poln okus nojevega mesa. Odlično se spoji tudi z njegovimi sokovi. Pri prilogah velja le eno pravilo, nojevo meso naj prevzame glavni okus. Vse ostale pododtenke pa lahko poljubno kombiniramo. Za kuharske ideje in navdihe obiščite naš kulinarični kotiček.