fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijIzvirno darilo za vsak okus

Čas obdarovanja je lahko izziv. Obdarovanca želimo presenetiti in mu podariti lep spomin. Le ta je trajnejši kot predmet, na katerem se bo kmalu nabiral prah. Obdarovanca pa je dobro tudi poznati. Za vse tiste prijatelje in bližnje, ki uživajo v kulinariki kot tudi v kuharstvu, je kot naročeno darilo – izbran kos nojevega mesa. Ampak ali izbrati svež kos mesa ali suhomesni izdelek?

Nojevo meso ni običajen kos mesa, saj ima izjemne lastnosti. Da bi te lastnosti še poudarili, mu pri pripravi posvetimo nekaj več pozornosti. A strah pred spodletelim kuharskim poizkusom je odveč. Prav vsak izdelek je opremljen z navodili za pripravo. Še več, vsebuje tudi povezavo do našega kulinaričnega kotička, kjer so zbrani številni recepti. Pripravili so jih tako ljubiteljski kuharji kot tudi čisto pravi chefi. Le kateri kos izbrati? Na voljo so fileji, steaki, vrat, kot tudi žlahtni kosi drobovine, kot so jetra ali srce. Na voljo pa so tudi mleto meso in koščki ter tudi suhomesni izdelki in testenine iz nojevega jajca.

Nojeve suhe mesnine so ovite v žlahtno črnino. Črn papirni ovoj z bleščečo etiketo poudarja žlahtnost izdelka. Suha nojeva salama in sušeno nojevo stegno sta lahko imenitno darilo. Veseli ga bodo sladokusci, ki uživajo ob dobri kapljici vina in družbi. Narezek izbranih kosov mesnin je še vedno tradicionalna slovenska dobrodošlica. Nojeve suhe mesnine so primerno darilo tudi za vse, ki niso vešči kuhalnice, ali pa to delo raje prepustijo drugim. Je gotova jed, ki nikoli ne razočara. Je gotova jed, ki nikoli ne razočara.

Sušeno nojevo stegno v kombinaciji s testeninami iz nojevega jajca pa je odlično darilo tudi za ljubitelje italijanske kuhinje. Sušeno stegno je osnova za omake vrste karbonara. Sveži kosi nojevega mesa ali suhe nojeve mesnine so mozaik okusov in barv ter izvirno darilo za vsakogar.