Nojevo meso – mali vodnik po kosih 3. del
Drobovina prepražena na čebuli, izbrane začimbe in dober kozarec vina je formula uspeha
domačih kuharjev vseh stopenj spretnosti.
Nasvet rejca: Že iz preteklosti je drobovina pomemben kos, izziv na kulinaričnem področju. Nojeva
jetra se lahko postavijo ob bok drugim vrstam jeter, a je zanje značilen intenziven okus, saj vsebujejo
naravno visoko vsebnost železa. Vse bolj postajata prepoznavna tudi nojevo srce in nojev želodec
(mlinček), ki predstavlja tudi neke vrste posebnost zaradi svoje velikosti (cca 1,5 kg).
Kulinarični namig: Nojeva jetra so aromatični kos in so enostavna za pripravo. S česnom, čebulo,
rožmarinom in rdečim vinom lahko po klasičnem receptu pripravite na tanke rezine narezana nojeva
jetra z značilnim sladkastim okusom.
Vinko Ferenčak, rejec
Lucija Šušteršič, AFP prehranska svetovalka