fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijVelikonočne dobrote ali nojeve dobrote tudi za praznike

Velikonočna košarica vsebuje živila tradicionalne slovenske kulinarike. V njej ne smejo manjkati pirhi, potica, hren in seveda šunka. Vsako živilo ima svoj pomen in simbolizem. A kljub temu to ne pomeni, da nam ta živila ne predstavljajo izziv za prebavo.

Velikonočna šunka je navadno kos svinjskega stegna, ki je dobro soljen, sušen in dimljen. Sočnost šunki dodaja tudi plast maščobe. Lahko jo pripravimo na različne načine, saj je lahko kuhana, pečena v testu ali kot narezek. A ker šunka lahko predstavlja perečo pregreho, jo lahko nadomestimo z odlično alternativo, s sušenim nojevim stegnom, delikatesnim izdelkom MODRI VRAT®.

Prav tako kot klasična šunka, je tudi nojevo sušeno stegno izbran kos mesa, premium kakovosti. Sušeno nojevo stegno je naravno obdelano, soljeno s piransko soljo in izbranimi začimbami. Nojevo sušeno stegno tako ohrani najbolj pristen žlahten okus, medtem ko ga zeliščna sol zaokroži in poudari. Kosi nato zorijo na zraku ter pridobivajo na čvrstosti.

Kos nojevega sušenega stegna je skoraj črne barve. A ko odrežemo umerjeno tanko rezino, se razkrije prava češnjevo rdeča barva nojevega mesa. Posebna odlika nojevega sušenega stegna je naravno manjša vsebnost maščob. Ob zaužitju ne obteži želodca in se odlično kombinira s prilogami velikonočne pojedine. Tako ga lahko postrežemo pri velikonočnem zajtrku z belim kruhom in hrenom s smetano.

Nojevo sušeno stegno je odlična popestritev vaše velikonočne košarice, obenem pa olajšanje za vse želodce, ki bi se morali dobrotam odpovedati za voljo diet. Pa vesele praznike!