fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijKakovost nojevega mesa se po gospodarju pozna

Ljubitelji mesa dober kos lahko prepoznajo na krožniku. A dober in kakovosten kos mesa ni samo blišč veščin kuharskega mojstra, ampak tudi in predvsem vzorna reja živali. Ključna dejavnika reje, ki prispevata h kakovosti mesa, sta prehrana in okolje.

Naši noji uživajo v prvi vrsti pašno rejo, a je njihova prehrana obogatena še z izven sezonsko krmo kot je seno, sveže zelje, jabolka, hruške, solata in žitne mešanice. Slednje, iz skrbno izbranih žit, pripravljamo na farmi vsak dan sveže. Da bi njihova prehrana bila še posebej obogatena z beljakovinami, naši noji uživajo ekološko pridelano sojino olje domačega proizvajalca in gensko nespremenjene sojine tropine, ki so stranski produkt pridelave sojinega olja. Krma nojev pa nikakor ne vsebuje antibiotikov. Stremimo k naravi, kakovostni prehrani in zdravi prirasti.

Okolje je ključno za optimalen razvoj živali. Noji so kljub velikosti in teži zelo nežna in občutljiva bitja. Stres lahko resno ogrozi njihovo zdravje. Zato naši noji uživajo prostrane pašnike, kjer se lahko sproščeno gibajo, pasejo in počivajo. V našem okolju dobro kljubujejo velikim temperaturnim razlikam, zato jim na pašnikih posestva MODRI VRAT® zagotavljamo mirno in sproščeno gibanje, oddaljeno od cest in vrveža. Veličastnim pticam pa prija tako paša po travnati preprogi, kopanje v peščeni jami ali blatni kopeli v deževnih lužah kot tudi prijeten oddih v senci dreves ali nadstreška.

Naj dodamo še, da je kakovost hranilnih vrednosti najboljša v svežem kosu mesa. Na kakovost zato vpliva tudi tako imenovani ‘čas od pašnika do krožnika’, zato našim zvestim kupcem zagotavljamo najbolj sveže kose, saj je nojevo mesto MODRI VRAT® plod domačih tal. Za aktualno ponudbo nam sledite na Facebooku.