Sous Vide - gurmanski užitki

Sous Vide je francoski izraz za kuhanje v vakuumu. Prednost tovrstne priprave je, da zaradi nižjih temperatur ter vakuumsko pakiranega mesa med obdelavo kosi zadržijo ključne mikrohranilne vrednosti, posledično pa tudi žlahtnejše okuse. Pri peki v ponvi se zaradi koagulacije ter tudi debeline mesa ustvarjajo plasti, sok in hranilne vrednosti pa se z višjo temperaturo izgubljajo. Priprava mesa po metodi Sous Vide je enostavna, potrebujete le nekaj več pripomočkov. Izbrane kose mesa začinite ter vakuumsko zapakirate v vrečko. Nojevemu mesu se odlično podajo košček masla, sol in poper. Vrečke potopite v večjo posodo z vode ter priklopite Sous Vide aparat. Temperaturo in čas kuhanja prilagodite vrsti ter rezini mesa. Pred postrežbo kose le še na hitro popečete na maščobi ter postrežete. Nojevo meso tako ohrani prav vse svoje odlike – unikaten okus, sladkobo, mehkost, sočnost in nepozabno doživetje.