fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijDarila z naravnim okrasjem - pernata eleganca in porcelanske lupine

Darilo je skrbno izbran predmet, s katerim presenetimo in razveselimo obdarovanca. A ker tak premet le ne gre kar tako oddati iz rok, je pomemben tudi aranžma. Ovojnina darila je uvod v presenečenje. Predmet s tem dobi še večjo srčno vrednost v očeh obdarovanca. Darila lahko ozalšamo na številne načine. Izberemo darilno škatlo, vrečko, ovojni papir, pentlje in posvetilo. Iz darilne embalaže pa lahko ustvarimo tudi zgodbo. Najlepša so darila, ki jih popestrimo z naravnimi materiali. Sem sodi tudi nojevo perje in lupine nojevih jajc.

Nojevo pero, večje ali manjše, je odličen okras za cvetlične šopke ali lončnice, lahko pa ustavrimo tudi samostojni šopek. Naravne barve lahko popestrimo z bleščicami ali kovinskimi odtenki. Nojeva peresa se lepo podajo tudi k novoletnim aranžmajem z vejicami iglavcev. Pritaknemo ga lahko tudi pod pentljo k darilu, tako bo v trajen spomin obdarovalncu ostalo tudi pero.

Lupine nojevega jajca so poseben okras. Ne sodijo samo v velikonočne aranžmaje, prijetno popestrijo tudi novoletne. Simbol počenega jajca kot novega začetka pa se poda tudi k novoletnim željam in zaobljubam, ki si jih izmenjamo v tem času. Lupine lahko uporabimo za darilne skledice za pecivo ali čokoladne bombone in so lahko tudi čudovita podlaga za sveče. V kolikor lupino premažemo z vodoodpornim sredstvom je lahko tudi vaza.

Koščki lupin nojevega jajca so lahko tudi okrasje za novoletno jelko. Okrasimo jih z barvnimi spreji, perlicami ali pisanimi gumbi.

V polovičko lupine lahko natresemo tudi cela kavna zrna in jim dodamo cimetove paličice, klinčke in janež. Aranžma bo v prostor prinašal čudovit vonj praznikov.