fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijBine Volčič in MODRI VRAT

Nojeve jedi tudi na Novomeški akademiji hrane in zabave


Kulinarika je kot umetnost. Preprostost združena s perfekcionizmom. Ravno tega slovesa se drži tudi nojevo meso. Zanimiva še dokaj neodkrita eksotika, po drugi plati najbolj prvinsko in naravno meso s posebnim načinom priprave. Da je razburkalo radovednost že marsikaterega chefa priča tudi dejstvo, da je bilo nojevo meso na pultih tekmovalcev letošnjega šova Masterchef, v svoje menuje pa ga je dodal tudi sloviti Gordon Ramsay.Za glavno vlogo na kuharskem dogodku Novomeške akademije hrane in zabave si ga je izbral tudi priznani kuharski mojster Bine Volčič. Poznamo ga kot chefa z malih ekranov, kjer je držal taktirko šovu Gostilna išče šefa. Za svoje kreacije poišče navdih tudi v nenavadnih stvareh. Izpolnil si je tudi svoje dolgoletne sanje, ter odprl bistro z imenom Monstera. Prelepa zelena in velika monstera sicer ne sodi v lonec, je pa rastlina, ki omehča videz še tako turobnih pisarn ali čakalnic. Prav posebno mesto ima tudi v Binetovih otroških spominih, zato se nahaja tudi v bistroju. Začimba, ki zaokroži vzdušje, pa je francoski ambient s pridihom romantike. Bistro ponuja najboljše okuse časa in prostora. Sledi kakovostnim sestavinam, ki jih gostom servira ob polni zrelosti. Tovrstna kulinarika ponuja najbolj poln okus, ter je odličen balzam tudi za zdravje.

Na naše veliko veselje je tako Bine za kuharski šov v Gostišču Loka v Novem mestu izbral ravno nojevo meso. Kot tematika bistroja Monstera, tudi nojevo meso ustreza kriterijem – domače, naravno, kakovostno, polno. Priprava nojevega mesa je nekoliko drugačna, a enostavna. Tovrstno meso je odlična izbira tudi najbolj preproste in hitro pripravljene jedi »železnega« repertoarja - za uživanje na poti ali s pogrinjkom za mizo. Pridevnik »železen« bo tokrat uporabljen kar dvakrat. Nojevo meso je namreč izjemno bogato z železom, ki mu da tudi specifičen sladkoben okus. Sendvič in pražena jetrca pa sta v naših kuhinjah že stara navada – železna srajca. Pri pripravi je pomembno, da na hitro zapečatimo sokove v mesu, ter jih pri nižjih temperaturah kot za običajno peko pozorimo do zrelosti.

Binetova asistentka bo predstavnica nojeve farme MODRI VRAT® – Barbara Tomše Ferenčak. Skupaj bosta prikazala, kako je možno največjo ptico na svetu-noja spraviti v sendvič z opečeno bageto. V barvah in sokovih rdeče čebule bosta pražila najtemnejša in najbogatejša jetrca daleč naokoli. Okuse nojevega mesa bosta razvijala še z gorgonzolo in tartufi, v sestavinah za priloge pa smo opazili tudi špinačo in kumare. Zveni skrivnostno, okusno in mamljivo.

Nadejamo pa se tudi namiga Gostišča Loka, s čim bi bilo primerno tako sočne in slastne jedi pospremiti po grlu navzdol. Pivo, vino, sok ali mehurčki?

Z združenimi močmi se nam obeta odličen kulinarični večer, ki ne bo zanimiv samo za goste, pritegnil je namreč tudi pozornost lokalnih medijev.

Za več informacij o dogodku nam sledite na Facebook strani MODRI VRAT®. Za naše bralce in sledilce bomo pripravili tudi reportažo z dogodka. Skrbno si bomo beležili Binetove nasvete in namige ter jih uporabili med domačimi ponvami in pekači.

Če še vedno oklevate kam na sprostitev v petek 12. maja… Ob 20. uri se dobimo v Gostišču Loka! Dobrodošli.

www.gostisce-loka.si | www.monsterabistro.si