fbpx
  • 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetijNAGRADNA IGRA MODRI VRAT & HERBAMARE

Nagradna igra HERBAMARE    Nagradna igra HERBAMARE navodila   Nagradna igra HERBAMARE navodila 2

NAGRAJUJEMO VAŠO IZVIRNOST IN OKUS


Dobre ideje in dobre nasvete je vredno deliti in nagraditi. Preproste jedi lahko le kanček domišljije in izvirnosti oplemeniti v kulinarično specialiteto. Tokrat naj bo vaš navdih nojevo jajce. Zaradi specifičnega, a blagega okusa ima pri jajčnih jedeh posebno mesto, saj ga je možno kombinirati s številnimi sestavinami, ki se povezujejo in narekujejo končni okus.

Za osnovno nojevo jajčno omleto vam svetujemo recept:

1. Nojevo jajce ustrezno odprite ter vsebino zberite v skledi. V kolikor ste beljak ločili od rumenjaka, ga lahko polovico stepete v sneg. Primešate ga preostalemu rumenjaku in beljaku, tako bo omleta bolj rahla. Pripravite pa jo lahko tudi brez snega.

2. Jajčno mešanico zaokrožite z dvema žličkama zeliščne soli Herbamare original. Mešanica morske soli ter 12 vrst zelenjave in zelišč čudovito zaokroži okus. Skladno z ekološkim poreklom nojevega jajca je tudi zeliščna sol Herbamare pripravljena iz ekoloških sestavin ter po naravnih postopkih. Ne vsebuje glutena, laktoze, mlečnih beljakovin ter aditivov.

3. Jajčno maso premešate ter pripravite za vlivanje v ponev z vročim oljem. Postopek pečenja nadaljujete, kot pri običajnih jajčnih omletah. To je osnova, nagradili pa bomo vaše ideje, kaj vse bi še dodali v jajčno omleto! Veseli bomo vaših nasvetov ter izbora zelišč in sveže zelenjave.

V kolikor ste pri pripravi omlet raje na drugi strani mize in počakate le na svojo slastno porcijo pa lahko sodelujete tudi z naštevanjem sestavin zeliščne mešanice Herbamare original. Omenite vsaj tri.

Podelili bomo nagrado, ki vsebuje:

  • zeliščno mešanico Herbamare original, 125 g
  • nož za zelenjavo Herbamare
  • skledico-lupino nojevega jajca
Nagradna igra poteka na Facebook strani Modri vrat, nagrado bomo podelili 21.4.2017, nagrajenka ali nagrajenec pa mora nagrado prevzeti v Ljubljani.

Hvala za sodelovanje!

*Nojeva jajca so na voljo sezonsko na www.modrivrat.si/ponudba/nojevo-jajce.
*Zeliščno sol Herbamare poiščite na policah specializiranih prodajaln ali lekarn.