• 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Nadevane bagete z nojevo prekajeno klobaso


Nadevane bagete z nojevo prekajeno klobaso

Priprava
Prekajeno nojevo klobaso skuhamo ter ohladimo. Bageto pri strani prerežemo ter sredico izdolbemo v skledo. Stopimo maslo ter z njim oblijemo notranjost bagete.

Preberite več

Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem


Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem

1 prekajena nojeva klobasa
0,5 l kisle repe
2 velika krompirja
3 dl kuhanega rdečega fižola
1 žlička masla
0,5 dl sladke smetane
sol, poper

Preberite več

Nojev file z vinsko omako


Nojev file v vinski omaki

Sestavine:
600 g nojevega fileja
50 g šalotke
300 ml perutninske juhe ali perutninske osnove
100 ml rdečega vina
timijan, sol, poper

Priprava
File začinimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo okrog, ter opečemo še na drugi strani. Dolžina pečenja je odvisna od želene stopnje zapečenosti. Pečeno meso pustimo počivati in postrežemo z vinsko omako in prilogo.

Preberite več

Nojeva juha z zelenjavo in zelišči

Recept by Igor Jagodic

Priprava poteka v več korakih:

1. korak
1,8 kg nojevega vratu
8 zrn popra
šopek zelišč (1 šopek peteršilja, 2 lista lovora, 8 kom timijana, koriander)
sol, poper
200 g korenja
200 g pora
200 g stebelne zelene
1 velika čebula

Preberite več

Nojev steak »à la carte«


Nojev steak »à la carte« by Luka Gmajner in Marko Magajne

Sestavine (za 4 osebe):
800 g nojevega steaka (4 x 200 g)

Priprava
Dobro zorjen steak popečemo do stopnje zapečenosti »medium« (1 minuta na eni in 1 minuta na drugi strani, nato postopek ponovimo).

Preberite več

More Articles ...