• 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem


Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem

1 prekajena nojeva klobasa
0,5 l kisle repe
2 velika krompirja
3 dl kuhanega rdečega fižola
1 žlička masla
0,5 dl sladke smetane
sol, poper

Preberite več

Nojev file z vinsko omako


Nojev file v vinski omaki

Sestavine:
600 g nojevega fileja
50 g šalotke
300 ml perutninske juhe ali perutninske osnove
100 ml rdečega vina
timijan, sol, poper

Priprava
File začinimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo okrog, ter opečemo še na drugi strani. Dolžina pečenja je odvisna od želene stopnje zapečenosti. Pečeno meso pustimo počivati in postrežemo z vinsko omako in prilogo.

Preberite več

Nojeva juha z zelenjavo in zelišči

Recept by Igor Jagodic

Priprava poteka v več korakih:

1. korak
1,8 kg nojevega vratu
8 zrn popra
šopek zelišč (1 šopek peteršilja, 2 lista lovora, 8 kom timijana, koriander)
sol, poper
200 g korenja
200 g pora
200 g stebelne zelene
1 velika čebula

Preberite več

Nojev steak »à la carte«


Nojev steak »à la carte« by Luka Gmajner in Marko Magajne

Sestavine (za 4 osebe):
800 g nojevega steaka (4 x 200 g)

Priprava
Dobro zorjen steak popečemo do stopnje zapečenosti »medium« (1 minuta na eni in 1 minuta na drugi strani, nato postopek ponovimo).

Preberite več

Priprava nojevega mesa

Priprava nojevega mesa je enostavna in hitra. Pa vendar, le pravilno pripravljeno meso ohrani svojo kakovost in prehransko vrednost, zagotavlja kulinarični užitek, ter je dodana vrednost.

Nekaj splošnih nasvetov za pravilno pripravo nojevega mesa:1, 5, 6

Termična obdelava na visoki temperaturi se odsvetuje.

 

Nojevo meso ni primerno za pečenje na visoki temperaturi (nad 100 °C). Na površini namreč nastane lepa rjava skorja v barvi pečenke in značilen okus (reakcija Maillard). A pozor! Mesni sokovi iztečejo. Tako pripravljeno meso je suho in žilavo. Praktično ni užitno.

Preberite več

  • 1
  • 2