• 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Nojev ragu s kolerabo in njoki


Nojev ragu s kolerabo in njoki

Recepture za 4 osebe.

Njoki

300 g krompirja
100 g ostre moke
1 jajce
sol

Priprava
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke, ter skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, še vročega pretlačimo in mu dodamo ostro moko. Ohlajeni masi dodamo sol in jajca ter zgnetemo v testo. Oblikujemo v njoke, ter skuhamo v osoljeni vreli vodi. Njoki so skuhani, ko priplavajo na površje.

Nojev ragu

320 g nojevega mesa
100 g kolerabe
100 g pelatov ali paradižnikove mezge
50 g masla
200 g rdeče čebule
50 g parmezana
strok česna, svež peteršilj
voda ali jušna osnova
olje, poper, sol

Priprava
Na maščobi prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Porumeneli čebuli dodamo na kockice narezano nojevo meso. Ko je prepraženo, dodamo nasekljan česen in svež peteršilj, ter nadaljujemo s praženjem. Dodamo spasirane pelate ali paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo po okusu ter zalijemo z vodo ali jušno osnovo toliko, da prekrijemo meso. Dodamo na kockice narezano kolerabico ter kuhamo še 20 min. Njoke prelijemo z ragujem ter pred serviranjem potresemo s parmezanom.

By Dejan Pavlič

Dober tek!