• 1


NOJEVE DELIKATESE, svet novih kulinaričnih doživetij



Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem


Prekajena nojeva klobasa z repo in fižolovim pirejem

1 prekajena nojeva klobasa
0,5 l kisle repe
2 velika krompirja
3 dl kuhanega rdečega fižola
1 žlička masla
0,5 dl sladke smetane
sol, poper

Navedene količine ustrezajo za 1 zelo lačno ali 2 radovedni osebi, ki uživata v tradiciji slovenske kulinarike, cenita domače lokalno poreklo, raziskujeta nove okuse, vsi skupaj pa skrbijo tudi za zdravo prehrano. Jed je enostavna in se hitro pripravi.

Priprava
Kislo repo in klobaso damo v lonec, ter prilijemo le toliko vode, da pokrijemo sestavine. Na zmernem ognju kuhamo 25 do 30 minut.
V drugem loncu skuhamo krompir. Ko je dovolj mehak, ga olupimo ter pretlačimo skupaj s fižolom, maslom, smetano in začinimo.
Krožnik, v katerem bomo postregli, najprej obložimo z odcejeno repo. Na sredino v vdolbino nadevamo pire, ter dodamo narezano prekajeno nojevo klobaso.
Jed se z mešanico izrazitih in polnih okusov odlično dopolnjuje, hkrati pa je odličen presek slovenske tradicionalne kuhinje. Nojevo meso odlične domače reje in predelave po tradicionalni recepturi za pripravo klobas dodaja piko na i slovenskim narodnim jedem.

Dober tek!